Proef met meer treinen langs station Wolfheze

Vanaf woensdag 8 september 2021 rijden er 14 woensdagen meer treinen langs station Wolfheze.

De NS en ProRail testen op 14 woensdagen ‘tienminutentreinen’. Er gaat dan tussen Rotterdam-Den Haag-Schiphol en Schiphol-Nijmegen overdag 6 keer per uur, dus elke 10 minuten, een Intercity rijden. Dit betekent dat er langs station Wolfheze op de testdagen 6 in plaats van 4 Intercity’s per uur rijden. Dit gebeurt in beide richtingen. Ook rijden er nog andere treinen, zoals Sprinters en de ICE. De spoorbomen gaan dan vaker dicht dan nu het geval is.

Nieuwe dienstregeling

De proef duurt van woensdag 8 september tot en met woensdag 8 december 2021. Als alles goed verloopt, gaat er op zondag 12 december 2021 een nieuwe dienstregeling in waarbij dagelijks 6 Intercity’s per uur over het traject rijden. Door de extra intercity’s is de wachttijd voor de trein minder lang en is er meer kans op een zitplaats. 

Surveillance tijdens testdagen

Vanuit ProRail is er tijdens de testdagen extra toezicht aanwezig rondom Station Wolfheze. Er wordt beoordeeld hoe het weggebruik is en eventuele ongewenste situaties, die de extra treinen met zich meebrengen, worden in beeld gebracht. Als weggebruikers zich niet aan de verkeersregels houden, worden zij hier op gewezen.

Extra veiligheidsmaatregelen

Naar aanleiding van het verdrietige ongeluk op 23 juli 2021 waarbij een inwoner van Wolfheze in botsing kwam met een trein en aan zijn verwondingen overleed, worden de mogelijkheden voor extra tijdelijke maatregelen onderzocht. Dit gaat in goed overleg met ProRail en inwoners van Wolfheze, zoals de bewoners van Het Schild, woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden. De verwachting is dat hierover in september 2021 meer duidelijkheid komt. De maatregelen worden gerealiseerd voordat de nieuwe dienstregeling met extra treinen in december start.

Meer informatie

Voor vragen over de testdagen met extra treinen kunt u contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact

Kijk voor meer informatie over het project Spooronderdoorgang Wolfheze op www.renkum.nl/spoorweg.