Militaire oefeningen in september

In september zijn er meerdere oefeningen van militairen in onze gemeente.

  • Van 6 tot en met 17 september 2021 oefenen 750 militairen uit 12 landen met droppings van goederen en parachutisten door heel Nederland en ook in België: oefening Falcon Leap. Met name in de 2e week van de oefeningen kunnen parachutisten ook in de gemeente Renkum landen.
  • Op 21 en 28 september 2021 oefenen militairen van de opleiding tot Luchtmobiele Brigade in de omgeving van Heveadorp, met marsen roeien en zwemmen. Er zijn dan diverse rij- en vaarvoertuigen aanwezig.

Corona

De Landmacht maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren. De Landmacht moet daarom al die tijd klaar zijn om een noodzakelijke bijdrage aan de samenleving te blijven leveren, en ook om de voorbereidingen van diverse missies te garanderen. Tegelijkertijd moet de Landmacht verdere piekbesmetting van het coronavirus binnen de Landmacht voorkomen. De richtlijnen van de Rijksoverheid moeten daarom ook zo veel mogelijk gevolgd worden.

Meer informatie

De landmacht doet er alles aan om overlast te voorkomen. Heeft u een klacht? Kijk op www.defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims