Glasvezel in de gemeente

Op 29 september 2020 heeft het college van burgemeester en wethouder besloten om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met DELTA Fiber voor de aanleg van glasvezel in de kernen Heelsum, Wolfheze, Heveadorp, Doorwerth en Renkum.

Glasvezelnetwerk Oosterbeek

Wij willen dat elke inwoner de mogelijkheid moet hebben om aangesloten te worden op een snelle en toekomstbestendige breedbandverbinding. In 2016 is in de kern Oosterbeek een glasvezelnetwerk aangelegd en in 2019/2020 zijn de buitengebieden van de gemeenten verglaasd. In 2021 krijgen ook de inwoners van de overige dorpen (Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Renkum en Wolfheze) de mogelijkheid om over te stappen op een glasvezelverbinding.

Abonnement

DELTA Fiber start in het najaar van 2020 met een campagne in Renkum en Heelsum en begin 2021 in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze. Tijdens deze campagne kunnen inwoners zich aanmelden voor glasvezel door een abonnement af te sluiten bij een van de telecomaanbieders die gebruik maken van het netwerk van DELTA fiber. Inwoners betalen geen aansluitkosten, uitsluitend de abonnementskosten van de telecomaanbieder. Bij voldoende aanmeldingen legt DELTA fiber in 2021 glasvezel aan in de kernen.

Wethouder Verstand

Wethouder Verstand: "Ik ben blij dat we de overige kernen nu ook kunnen voorzien van snel internet. Juist in deze tijd met thuiswerken, zorg en onderwijs op afstand is gebleken hoe belangrijk een goede internetverbinding is".