September 2020

 • Glasvezel in de gemeente

  30 september 2020

  Op 29 september 2020 heeft het college van burgemeester en wethouder besloten om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met DELTA Fiber voor de aanleg van glasvezel in de kernen Heelsum, Wolfheze, Heveadorp, Doorwerth en Renkum.

 • Lokaal Sportakkoord Renkum ondertekend

  24 september 2020

  Woensdag 23 september 2020 werd het Lokaal Sportakkoord Renkum ondertekend in MFC Doelum. In de afgelopen periode zijn lokale sportaanbieders, maatschappelijke partners, Sport- en Beweegteam Renkum en de gemeente samen tot de invulling hiervan gekomen.

 • Nieuwe weg vernoemt verzetsstrijder Anton de Kom

  24 september 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een nog nieuw aan te leggen weg te vernoemen naar verzetsheld en antikoloniale schrijver Anton de Kom. Deze weg komt in de wijk Bovenparck in Oosterbeek.

 • Geen Sinterklaasintocht

  18 september 2020

  Tot Sint zijn grote spijt moet hij mede delen dat hij dit jaar niet door de gemeente Renkum rijdt.
  Ook kan hij jullie niet persoonlijk ontvangen hoe erg híj en jullie kinderen hier ook naar verlangen.

 • D66 uit coalitie Renkum

  11 september 2020

  Zoals u wellicht heeft vernomen is D66 uit de coalitie van de gemeente Renkum gestapt. Het is aan de Renkumse politiek om te bepalen hoe om te gaan met de daardoor ontstane politieke situatie.

 • Beeldenroute op de Hes ‘ALLES IS HIER’

  02 september 2020

  Bezoek van 6 september tot en met 1 november 2020 de beeldenroute ‘ALLES IS HIER’ op de Hes in Arnhem. Deze openluchttentoonstelling wordt georganiseerd door Scarabee in samenwerking met 15 kunstenaars.

 • Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

  09 september 2020

  Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs op tijd te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Door de regeling kunnen mensen binnen Europa tijdelijk blijven doorrijden met hun verlopen rijbewijs.