Maak kennis met het werk van de gemeenteraad

Wie zijn de raadsleden en wat doen ze? Waar besluiten zij eigenlijk allemaal over? Hoe gaat die besluitvorming in zijn werk en kunt u daar invloed op uitoefenen? U hoort het als ‘Gast van de raad’!

Gast van de raad

Als inwoner of organisatie bent u van harte welkom om tijdens één van de raadsvergaderingen ‘Gast van de raad’ te zijn en zo kennis te maken met het werk van de gemeenteraad. 

Wat kunt u verwachten?

Voor de raadsvergadering verwelkomen twee raadsleden u om 19.00 uur in het gemeentehuis in Oosterbeek. U krijgt uitleg over het werk van de gemeenteraad, het verloop van een raadsvergadering en de onderwerpen die er die avond op de agenda staan. Vervolgens mag u vanaf de publieke tribune de vergadering volgen. Na afloop van de vergadering is er de mogelijkheid om, onder het genot van een drankje, met raadsleden na te praten over hoe u de avond heeft ervaren. Tijdens elke raadsvergadering is er plaats voor twee gasten. 

Raadsvergaderingen

De volgende raadsvergaderingen waarbij u als ‘Gast van de Raad’ aanwezig mag zijn, zijn op:

  • woensdag 29 november 2023 om 19.00 uur;
  • woensdag 20 december 2023 om 19.00 uur.

Meedoen? Meld u aan!

De eerstvolgende raadsvergadering is op woensdag 29 november vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis. Wilt u tijdens deze raadsvergadering gast van de raad zijn? Stuur dan vóór 24 november een bericht naar e-mail naar griffie@renkum.nl. Let op: er is plek voor 2 ‘gasten’, dus wacht niet te lang.