Oktober 2023

 • Bouw van honderden nieuwe woningen dichterbij

  25 oktober 2023

  Tussen 2022 en 2030 komen er 900 nieuwe woningen bij in de gemeente Renkum.’ Dat was het doel dat het college van burgemeester en wethouders bij aantreden liet optekenen in het collegeperspectief.

 • Gemeente Renkum sluit zich aan bij Schone Lucht Akkoord

  25 oktober 2023

  Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Dat betekent dat wij zorgen voor een schonere lucht voor inwoners.

 • Maak kennis met het werk van de gemeenteraad

  25 oktober 2023

  Wie zijn de raadsleden en wat doen ze? Waar besluiten zij eigenlijk allemaal over? Hoe gaat die besluitvorming in zijn werk en kunt u daar invloed op uitoefenen? U hoort het als ‘Gast van de raad’!

 • Gratis energiezuinig witgoed

  Een oude koelkast of wasmachine kan veel stroom verbruiken! Hierdoor wordt de energierekening hoger. We helpen u graag energie en geld te besparen.

 • Kindpakket: zodat ieder kan kan meedoen!

  Wij willen dat kinderen en jongeren in onze gemeente kunnen sporten, studeren en plezier maken. Toch is dat soms moeilijk. Bijvoorbeeld als er thuis weinig geld is. Daarom is er het Kindpakket met allerlei voorzieningen voor kinderen en jongeren uit de gemeente Renkum.

 • Nieuwe locatie Duurzaamheidsloket

  05 oktober 2023

  Het Duurzaamheidsloket krijgt een nieuwe locatie: de Energiewinkel! Vanaf 12 oktober kunt u aan de Dorpsstraat 92 in Renkum terecht voor het Duurzaamheidsloket.

 • ‘Zo liggen de verhoudingen…’

  05 oktober 2023

  Wist u dat gemeenten meestal maar zo’n 30% van de oppervlakte beheren? De andere 70% is privé-eigendom. Van bedrijven, organisaties of inwoners. Aan de 30% van de oppervlakte wordt hard gewerkt om dit klimaatbestendig te maken. Denk aan wadi’s en infiltratie riolen. Voor de 70% van privé-eigendom hebben we eigenaren nodig om regenwater de grond in te helpen. Helpt u ook mee?

 • Brand in vuilniswagens

  09 oktober 2023

  De afgelopen tijd waren in het nieuws verschillende ongelukken te zien waarin er brand in een vuilniswagen was ontstaan. We hopen dat dat in Renkum niet gebeurt, maar daar hebben we wel uw hulp bij nodig. Wat doet u met lege accu’s, batterijen en gasflessen? Die mogen namelijk niet bij het restafval, maar kunnen beter naar het afvalbrengstation.

 • Doorbreek onveilige thuissituatie: bespreek uw zorgen

  05 oktober 2023

  Bijna 1,3 miljoen Nederlanders van 16 jaar en ouder zijn in één jaar tijd slachtoffer geweest van huiselijk geweld, blijkt uit cijfers over 2022 van het CBS. Ruim 850 duizend mensen maakten het structureel mee: (bijna) dagelijks, wekelijks of maandelijks.

 • Groenberaad van start

  02 oktober 2023

  Woensdag 27 september 2023 zijn de 4 leden van het Groenberaad door de gemeenteraad officieel benoemd. Samen met de voorzitter bestaat het Groenberaad uit 5 leden.