VluchtelingenWerk Renkum zoekt begeleiders

VluchtelingenWerk in Renkum zoekt maatschappelijk en juridisch begeleiders om vluchtelingen op weg te helpen. Vluchtelingen wonen in Renkum, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek.

Stel u voor dat u in een vreemd land terecht komt, waar u de taal niet spreekt en de weg niet kent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand u wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat u zich thuis kunt voelen op uw nieuwe plek. VluchtelingenWerk in Renkum zoekt maatschappelijk en juridisch begeleiders om vluchtelingen op weg te helpen. Vluchtelingen wonen in Renkum, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek. 

Maatschappelijk begeleider 

Een van de vluchtelingen verzuchtte: “De mensen zijn aardig, het dorp is mooi, maar het systeem in Nederland is echt ingewikkeld.” Als maatschappelijk begeleider legt u het Nederlandse systeem uit en helpt u bij het regelen van allerlei praktische zaken. Denk aan het doornemen van de post, het helpen afsluiten van een zorgverzekering, het zoeken van een huisarts en het leren kennen van de buurt. Het geeft begeleiders voldoening als ze bij kunnen dragen aan de opbouw van een nieuwe toekomst in Renkum. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Juridisch begeleider

Als juridisch begeleider houdt u zich vooral bezig met de aanvragen voor gezinshereniging en het verlengen van vergunningen en naturalisatie. U heeft contact met de IND en pluist zaken uit. Tijdsbesteding 1 à 2 dagdelen per week.

Wat biedt VluchtelingenWerk?

U werkt in een gemotiveerd en gezellig team, krijgt begeleiding van een beroepskracht en een onkostenvergoeding. Ook krijgt u een inwerkprogramma. 

Interesse 

Kijk voor meer informatie over deze vacatures op de website www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures/renkum of neem contact op via e-mail renkum@vluchtelingenwerk.nl