Digitaal of papieren coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september 2021 is in de horeca en bij een aantal andere plaatsen het coronatoegangsbewijs verplicht. U kunt dan alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs. Deze verplichting geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs tegelijk met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.

Een coronatoegangsbewijs is een QR code, die u op uw telefoon of op papier moet tonen. Deze QR code krijgt u bij een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag óf een bewijs dat u recent hersteld bent van corona.

Het coronatoegangsbewijs wordt gebruikt op plaatsen waar het nu drukker wordt, zoals horeca en evenementen. Op deze manier wordt het risico van besmetting zo laag mogelijk gehouden en kan iedereen zo veilig mogelijk samenkomen. Hieronder leest u u aan een coronatoegangsbewijs komt en waar u hulp kan krijgen.

Digitaal coronatoegangsbewijs maken

Het coronatoegangsbewijs kan digitaal aangemaakt worden via de CoronaCheck-app op uw smartphone. Als u geen smartphone heeft, kunt u uw coronatoegangsbewijzen gemakkelijk printen via de website coronacheck.nl/print.

Voor het maken van een coronatoegangsbewijs is een DigiD nodig. Heeft u geen (geschikte) mobiele telefoon of computer en wilt u online een coronabewijs aanmaken? Of wilt u een coronabewijs uitprinten, maar heeft u geen printer? Vraag om hulp aan familie, vrienden of een buur, Renkum voor Elkaar of de bibliotheek.

Telefonisch aanvragen papieren coronatoegangsbewijs

Als u door de GGD geprikt en u uw gegevens met het RIVM gedeeld heeft, dan kunt u gratis bellen met 0800-1421. U wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk. Daar kunt u met uw BSN-nummer en uw postcode een papieren coronatoegangsbewijs aanvragen. Dit bewijs wordt per post opgestuurd. Dit kan 5 dagen duren. Maak voor de zekerheid een kopie van het bewijs en houd het origineel thuis.

Bent u door een andere partij dan de GGD gevaccineerd of heeft u uw gegevens niet gedeeld met het RIVM? Dan kunt u contact opnemen met de zorgverlener die u geprikt heeft. Deze kan dan een papieren coronatoegangsbewijs voor u uitprinten.

Hulp nodig?

Als u hulp nodig heeft voor het krijgen van uw coronatoegangsbewijs of een DigiD, kan u in onze gemeente met vragen gratis terecht bij: 

  • Renkum voor Elkaar, bereikbaar op (088) 78 46 369 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) of via de e-mail info@renkumvoorelkaar.nu
  • De bibliotheek in Oosterbeek of Renkum. Kijk voor openingstijden op de website www.bibliotheekveluwezoom.nl 
  • Het Spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek Oosterbeek, iedere donderdag van 10.30 tot 12.30 uur zonder afspraak. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.