Huis-aan-huiscontrole hondenbezit

Op woensdag 7 oktober 2020 starten wij met het huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. De controleurs bellen bij alle inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren.

Mocht u niet thuis zijn, dan laten zij een brief achter met het verzoek alsnog aangifte te doen als u in het bezit bent van 1 of meerdere honden. De controle wordt uitgevoerd door het bureau Legitiem BV. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren. 

Aangifte

Ontvangt u van ons al de aanslag gebruikersbelasting op uw naam (bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing)? Dan kunt u uw hond online aanmelden via de digitale balie belastingen. Hiervoor heeft u DigiD nodig. 

Heeft u geen DigiD of ontvangt u geen gebruikersaanslag? Dan kunt u schriftelijk aangifte doen. Vul dan het formulier op www.renkum.nl/hondenbelasting in en stuur het naar: De Connectie, Team Belastingen, Postbus 87, 6990 AB Rheden.

Hondenbezitters zijn verplicht aangifte te doen van hun hondenbezit. Door aangifte te doen voorkomt u onnodige boetes.

Tarieven 2020

Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief per hond bedraagt in 2020 € 67,20 per jaar voor de eerste hond. Voor het bezit van een tweede hond bedraagt het tarief € 112,10. Het tarief voor elke volgende hond bedraagt € 157,-.