Huis-aan-huiscontrole hondenbezit

In oktober 2019 start de gemeente met het huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. De controleurs bellen bij alle inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren.

Als controleurs 1 of meerdere honden aantreffen waarvoor geen belasting wordt betaald, vullen zij een aangiftebiljet in. Mocht u niet thuis zijn, dan laten zij een brief achter met het verzoek alsnog aangifte te doen als u in het bezit bent van 1 of meer honden. De controle wordt uitgevoerd door het Velpse bureau Legitiem BV. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren.

Aangifte

Hondenbezitters zijn verplicht aangifte te doen van hun hondenbezit. Door aangifte te doen voorkomt u onnodige boetes. U kunt uw hond of honden online aangeven via www.renkum.nl/hondenbelasting. Geeft u uw hond of honden liever op papier aan? Ga ook dan naar www.renkum.nl/hondenbelasting en print het formulier uit, vul het in en stuur het naar gemeente Renkum.

Tarieven 2019

Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief per hond bedraagt in 2019 € 65,70 per jaar voor de eerste hond. Voor het bezit van een tweede hond bedraagt het tarief € 109,60. Het tarief voor elke volgende hond bedraagt € 153,60.

Voorbeeld: als u 2 honden heeft dan betaalt u het tarief voor de 1e hond plus het tarief voor de 2e hond. Voor 2 honden betaalt u dus € 65,70 plus € 109,60 = € 175,30.