Workshopserie: Duurzaam Wonen doe je zo

Gemeente Renkum in 2040 geheel klimaat-neutraal: een geweldige uitdaging! Het duurzaam maken van woningen speelt daarbij een belangrijke rol. Om u als inwoner daarbij op weg te helpen organiseren wij, in samenwerking met KlimaatGesprekken, de workshopserie ‘Duurzaam Wonen doe je zó’. Gaat u de uitdaging aan?

Samen met andere inwoners gaat u in 4 workshops aan de slag met het verduurzamen van uw woning. U krijgt inzicht in uw woonwensen en de mogelijkheden om te verduurzamen. Met een plan van aanpak zet u vervolgens de 1e stappen.

Doe mee en verduurzaam uw woning

We starten in oktober 2018 met de workshopserie 'Duurzaam Wonen doe je zó' (pdf, 253 kB). Wilt u meedoen? Deelname is gratis! Stuur dan een mail naar aanmeldingen@klimaatgesprekken.nl voor meer informatie en een 1e afspraak. Aanmelden kan tot en met woensdag 24 oktober 2018.

4 Workshops

In een serie van 4 workshops gaat u samen met andere bewoners aan de slag met het verduurzamen van uw woning. U hoort later waar de bijeenkomsten zijn. De workshops stemmen wij af uw behoeftes, wensen en mogelijkheden!

Workshop 1 Ambities & woonwensen

  • Wanneer: maandag 29 oktober 2018
  • Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Tijdens deze 1e workshop staat kennismaking met elkaar en duurzaam wonen centraal. U krijgt inzicht welke aspecten belangrijk zijn in uw woonwensen en ambities: comfort, financiën, gezondheid en/of duurzaamheid? Aan de hand van een spel maakt u kennis met de mogelijkheden die er zijn. Als opdracht voor de volgende sessie maakt u een eerste plan voor uw huis.

Workshop 2: Haalbare plannen maken

  • Wanneer: maandag 19 november 2018
  • Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

De 1e plannen deelt u met de groep. Samen scherpt u elkaars ambities voor het verduurzamen van uw woning aan en bekijkt u welke maatregelen daarvoor nodig zijn. Ook kijkt u of het mogelijk is om samen hierin op te trekken. Aan het einde van de sessie heeft u uw criteria helder op een rijtje, zodat u opzoek kan naar geschikte aanbieders.

Workshop 3: Samen stappen zetten

  • Wanneer: maandag 10 december 2018
  • Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

In deze workshop kijken we samen naar de opgevraagde offertes van geschikte aanbieders. Ook gaan we aan de slag met de dilemma’s die u tegenkomt in het realiseren van uw plan. Samen met de andere deelnemers kijkt u hoe u een volgende stap zet in het verduurzamen van uw woning.

Workshop 4 Klaar: hoe dan verder?

  • Wanneer: maandag 14 januari 2019
  • Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

De laatste workshop is ruimte voor een terugblik, maar vooral voor een vooruitblik. We kijken samen wat er voor u nodig is om nog een volgende stap te maken in het verduurzamen van uw woning. We leren van elkaars successen en zoektochten. Met een lijstje concrete vervolgacties gaat u naar huis!

Klimaatgesprekken

De gemeente Renkum organiseert de workshopserie samen met KlimaatGesprekken. Stichting KlimaatGesprekken organiseert door het hele land interactieve workshops over klimaatverandering en hoe hiermee om te gaan.