Kinderburgemeester Simon reikt 6 kinderlintjes uit

Woensdagmiddag 15 november 2023 zijn 6 jonge helden beloond met een kinderlintje. Kinderburgemeester Simon van Hoving reikte de kinderlintjes uit aan Jesper, Benjamin, Mylou, Hanna, Cornelia en Alana.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden zij in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet in de gemeente.

Jesper Wiese (14) uit Doorwerth

Jesper is al voor ruim een jaar elke week op de club om te fluiten. Hij is nog maar 14 jaar en is scheidsrechter voor de club OVC'85. Hij heeft het niet van een vreemde, want zijn vader fluit ook elke zaterdag wedstrijden voor de club. Het is erg moeilijk om scheidsrechters te vinden die vrijwillig willen fluiten. Jesper is dan ook de enige jeugdscheids. Voor zijn inzet op de club en als scheidsrechter verdient hij een lintje!

Benjamin Odekerken (16) en Mylou de Jongh (15) uit Oosterbeek

Benjamin en Mylou zijn enorm betrokken jongeren, die zich graag inzetten voor een ander, zonder daarvoor iets terug te verwachten. Zij zijn altijd bereid om een ander te helpen of om een luisterend oor te bieden. Benjamin en Mylou zijn vaste bezoekers van het jongerencentrum in Oosterbeek en hebben zich afgelopen zomer als vrijwilliger ingezet tijdens Bouwdorp in Renkum. Zij hebben daarmee bijgedragen aan het bezorgen van een onvergetelijke week voor kinderen uit onze gemeente. Benjamin en Mylou zijn altijd bereid om te helpen waar zij kunnen en daarom verdienen zij het om in het zonnetje gezet te worden.

Hanna Aanen (17), Cornelia Aanen (20) en Alana Peters (20) uit Renkum

Hanna Aanen is vrijwilliger bij de JeugdCentrale. Op haar 14e startte ze als leiding en begeleid ze elke week een club. Naast de wekelijkse cluburen helpt Hanna ook met de organisatie van extra activiteiten zoals de instuiven en het jaarlijkse clubkamp.

Cornelia Aanen en Alana Peters zetten zich ook in bij de JeugdCentrale. Ze waren tot hun 13e lid van de musicalclub De KunstKelder. Meteen daarna zijn ze gestart met het helpen op de vrijdagavonden met musicallessen. Cornelia en Alana helpen ook bij de extra activeiten, zoals instuiven, clubkamp en de twee jaarlijkse musicaluitvoeringen.

Er komt veel kijken bij deze uitvoeringen: zenderschema's, schminken, decorbouwen, kinderen omkleden, avondeten regelen. Alle 3 de dames behoren bij de actieve kern van de JeugdCentrale. Ze zijn er altijd, zetten zich meer dan 100% in voor alle jongeren.