Vanaf 1 januari: toeslag Wmo-vervoer

Als u gebruik maakt van Wmo-vervoer van Avan dan gaat u vanaf 1 januari 2022 een toeslag betalen als u kort van tevoren een rit reserveert.

Vanaf 1 januari 2022 gaat de toeslag gelden. U betaalt deze toeslag voor elke reiziger waarvoor u een rit boekt of wijzigt binnen 3 en 1 uur voor de afgesproken ophaaltijd. De toeslag is éénmaal het opstaptarief van het Wmo-tarief met korting. In 2021 was dat tarief € 0,99. Voor 2022 is dat tarief nog niet bekend.

Hoe het werkt het 

  • Wilt u een rit reserveren met een ophaaltijd om 13.00 uur, dan kunt u de rit tot 10.00 uur boeken zonder een extra toeslag te betalen. Boekt u uw rit tussen 10.00 en 12.00 uur, dan betaalt u per reiziger éénmaal extra het opstaptarief van het Wmo-tarief met korting. 
  • De toeslag geldt voor iedere persoon die een eigen bijdrage betaalt, dus ook voor medereizigers of een sociaal begeleider. Voor kinderen onder de 3 jaar en voor medisch begeleiders betaalt u geen eigen bijdrage en dus ook geen toeslag als u kort van tevoren boekt. 
  • De toeslag geldt ook als u binnen 3 uur voor de vertrektijd nog een wijziging doorgeeft die van invloed is op uw reis. Dat kan een gewijzigde vertrektijd of locatie zijn, maar ook een extra medereiziger of hulpmiddel bijvoorbeeld rolstoel.

Uitzondering

Bij afspraken in het ziekenhuis is een eindtijd niet altijd voorspelbaar. Daarom wordt er een uitzondering gemaakt voor het boeken van de terugrit vanuit ziekenhuizen. Wilt u een rit boeken vanuit het ziekenhuis naar huis? Dan kan dit tot 1 uur van tevoren, zonder dat de toeslag geldt.

Mocht u een rit hebben gereserveerd en de taxichauffeur niet hebben getroffen (loosmelding), dan kunt u nog steeds met de calamiteitenlijn bellen en wordt er binnen 30 minuten alsnog een taxi gestuurd. Ook in dit geval geldt de toeslag niet.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Taxivervoer met Avan of Valys en op de website van Avan.