Personeelstekort Wmo- en OV vervoer Avan

De vervoerssector heeft te maken met een groot personeelstekort en het ziekteverzuim is hoger dan gebruikelijk.

Wmo en OV vervoer

Door het personeelstekort en het ziekteverzuim is het steeds lastiger om voldoende chauffeurs beschikbaar te hebben om alle ritten te kunnen blijven rijden. Om het vervoer toch zo goed mogelijk te laten verlopen, vragen we reizigers het volgende te doen: 

  • Maak doordeweeks als het mogelijk is pas na 10.00 uur gebruik van Avan. Ritten in het kader van ziekenhuisafspraken, uitvaarten en bruiloften worden met voorrang uitgevoerd. 
  • Boek ritten zo ver mogelijk van tevoren. Zo kan er een goede planning gemaakt worden.
  • Annuleer geboekte rit(ten) ook zo snel mogelijk, als er toch geen gebruik gemaakt wordt van de geboekte rit(ten).
  • Boek ritten online. Ook bij het callcenter is een hoog ziekteverzuim, waardoor reizigers voor telefonische boekingen langer in de wacht staan. Op de website www.avan-vervoer.nl/boek-uw-rit staat een filmpje met uitleg over het online boeken van een rit. 

Mocht het niet mogelijk zijn een rit te boeken op het gewenste tijdstip, dan wordt in overleg met de reiziger naar een alternatief tijdstip gezocht. Wij vragen ieders begrip voor eventuele vertragingen of langere reistijden.

Regels in taxi

Voor alle reizigers is het verplicht een chirurgisch mondkapje te dragen in de taxi en wordt er zoveel mogelijk afstand bewaard in de taxi. Conform de RIVM richtlijnen mogen meerdere reizigers tegelijkertijd in een taxi vervoerd worden. Mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis en kunnen niet met Avan reizen. Avan reist dan ook niet naar testlocaties, behalve naar Testen voor toegang. 

Routevervoer

Ook in het Leerlingenvervoer, jeugdwetvervoer en dagbestedingsvervoer is er een personeelstekort. Hierdoor kan het vaker voorkomen dat er wisselende chauffeurs rijden. Om het routevervoer zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat op vaste tijden wordt gereden. We hanteren daarom de standaard roosters van scholen en instellingen. Als een reiziger individueel vervoerd moet worden, kan het zijn dat dit in overleg op een ander tijdstip gebeurt dan gewenst, in verband met de beperkte beschikbaarheid van chauffeurs.

Actuele informatie

Kijk voor de actuele informatie en maatregelen op de website van Avan.