Orange The World: Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

Van 25 november tot en met 10 december 2021 vragen we extra aandacht voor de strijd tegen lichamelijk, mentaal of seksueel geweld tegen vrouwen.

1 op de 3 vrouwen wereldwijd krijgt hier mee te maken. Europees onderzoek laat zelfs zien dat 45% van alle vrouwen en meisjes te maken krijgt met geweld.

Geweld hoort nergens thuis

Burgemeester Schaap: “Die cijfers gaan niet alleen over andere landen, helaas. Ook in uw en jouw buurt komt dit helaas voor… Geweld hoort nergens thuis, nergens. Daarom doen wij mee aan Orange the World en vragen we nu extra aandacht voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.” 

Doe mee in het gemeentehuis

Sta ook op tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Laat uw oranje handafdruk achter op het daarvoor bestemde doek bij de receptie op het gemeentehuis of op social media.

Wat doet de gemeente?

Wij werken samen met onze ketenpartners, waaronder Moviera, Veilig Thuis en politie en met buurgemeenten structureel aan een aanpak tegen geweld, onder andere tegen vrouwen en meisjes. Wethouder Rolink: “Maak jij je zorgen over iemand, heb je het gevoel dat het niet pluis is? Blijf er niet mee rondlopen maar zoek hulp. Dat kan bijvoorbeeld bij een meester, juf of buren die je vertrouwt, of bij het sociaal team Veilig Thuis (bel gratis 0800 2000) of de politie. Als je wil, kan dat anoniem, via Meld Misdaad Anoniem. Zo verzetten we ons allemaal tegen geweld”. 

Oranje licht in de klokkentoren

Als symbool voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen en kinderen kleurt de klokkentoren bij het gemeentehuis van 25 november tot 10 december 2021 oranje.                     

Meer informatie

Wilt u meer weten over Orange the World, kijk dan op de website www.orangetheworld.nl. Wilt u meer weten over Veilig Thuis, kijk dan op de website www.veiligthuis.nl.