Naar de wc? Geen probleem in gastvrij Renkum!

Bezoekers van onze gemeente kunnen bij ondernemers terecht als de nood hoog is.

Donderdag 11 november 2021 plakten 6 ondernemers een uitnodigende sticker op het raam van hun pand, met daarop de tekst: bij ons mag je naar de wc. Vandaag kregen de ondernemers de stickers - en een bos bloemen - uit handen van wethouder Mark Sandmann van Economische Zaken.

De drempel verlagen

Meerdere ondernemers stellen al langer hun toilet graag aan bezoekers beschikbaar, als daar om wordt gevraagd. “Dan is het een mooie stap om dat bij de ingang al te laten zien met deze sticker. Want voor sommige mensen voelt die vraag stellen toch als een drempel. Nu geef je al antwoord nog vóór ze de vraag stellen: ja, natuurlijk mag dat!” aldus wethouder Mark Sandmann.

Het initiatief is voorgelegd aan de ondernemersverenigingen, waar deze 6 ondernemers enthousiast op reageerden. "We willen hiermee de gastvrijheid voor onze inwoners en bezoekers vergroten. En al is het een kleinigheid, als wij zo eenvoudig de drempel verlagen voor mensen om er op uit te gaan – dan doen we dat." Ondernemers mogen zelf bepalen of ze een kleine vergoeding vragen en of ze iemand weigeren.

Deelnemers

De ondernemers die de sticker nu achter hun ruit hebben geplakt zijn De Oude Herbergh in Oosterbeek, en Altijd Iets Moois, Albert Heijn, Chill, Mastbergen Fietsen en Brood en co in Renkum.