Lintjes voor 3 jonge helden

Op woensdag 17 en donderdag 18 november 2021 reikte kinderburgemeester Aline Huijgen kinderlintjes uit aan 3 jonge inwoners die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor hun omgeving.

Ook burgemeester Agnes Schaap was aanwezig. De uitreiking vond vanwege de coronamaatregelen in kleine kring plaats, in het gemeentehuis in Oosterbeek.

Tarek Jarkas (13) uit Heelsum

Tarek woont met zijn vader in Heelsum. Zijn moeder is achtergebleven in Syrië. Hij is in groep 8 ingestroomd op de basisschool. Tarek is daarnaast ook mantelzorger voor zijn vader, die chronisch ziek is. Dat zijn geen makkelijke omstandigheden voor een 13-jarige. Ondanks die omstandigheden ontwikkelt Tarek zich heel goed, en spreekt hij ook heel goed Nederlands. En, het belangrijkste: hij heeft altijd een lach op zijn gezicht. Hoe hij omgaat met zulke omstandigheden is voor ons een prachtig voorbeeld – en daarom verdient hij dit lintje.

Ciara van de Sluis (12) en Alena Davidse (11) uit Wolfheze

Ciara en Alena zagen eerder dit jaar, in de buurt van de Poort van Doorwerth, een mevrouw op straat liggen die niet meer kon lopen. Samen hebben ze haar bijgestaan en gerustgesteld. Ook hebben ze de moeder van Alena gebeld, die op de spoedeisende hulp werkt en kon zorgen voor professionele hulp. Wie weet wat er met deze mevrouw was gebeurd als zij niet hadden geholpen! Zij laten ons zien hoe belangrijk het is om elkaar te helpen. Ook zij hebben dit lintje dik verdiend.

Kinderlintjes

Sinds 2020 worden in onze gemeente kinderlintjes uitgereikt. De lintjes zijn een initiatief van de eerste kinderburgemeester Remi Bakker. De uitreiking is ieder jaar rond 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.