Koninklijke onderscheiding voor bode Rob Smit

Gemeentebode Rob Smit heeft op 24 november 2021 na 50 jaar in dienst te zijn bij de gemeente Renkum afscheid genomen.

Vanwege als zijn verdiensten met altijd optimale inzet werd Rob tijdens de raadsvergadering, namens de Koning, door burgemeester Agnes Schaap benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Op 3 november 1971, nog net geen 17 jaar oud, trad Rob Smit in dienst bij de gemeente Renkum. Hij begon als leerling-tekenaar ter secretarie op de afdeling Drukkerij. In zijn loopbaan, altijd in dienst van de gemeente Renkum, heeft Rob verschillende functies uitgeoefend zoals klerk A, offset drukker en servicemedewerker facilitaire dienst. Vanaf 1997 is hij benoemd tot gemeentebode en in deze functie gaat Rob met zijn welverdiende pensioen!

De bode met baard en een lach op zijn gezicht

GemeentebGemeentebode Rob Smit krijgt Koninklijke onderscheiding opgespeld.ode Rob Smit de bode met baard én altijd een lach op zijn gezicht. Zeer behulpzaam, gastvrij en heel handig. Deze onmisbare kwaliteiten heeft Rob Smit 50 jaar ingezet voor de gemeente Renkum. Ondersteuning en hulp bij alles wat er op een dag en avond op het gemeentehuis in Renkum plaats vindt. Extra printwerk nodig? Geen probleem Rob regelt het, een ondersteunend praatje voor je in het voorbijgaan in het gemeentehuis, Rob biedt een luisterend oor. Gemeentebode Rob Smit is als smeerolie voor de organisatie! 

In zijn vrije tijd zet hij zich belangeloos in voor de Oosterbeekse gemeenschap. Bijvoorbeeld, sinds 1983 is Rob actief voor de Stichting Heemkunde gemeente Renkum. Van het verlenen van toegang tot aan archief- en kopieerwerk. De Stichting kan op hem rekenen. 

De Oranjevereniging in Oosterbeek kan ook op zijn inzet rekenen. De vereniging kon altijd een beroep op hem doen, het talent om onverwachte gebeurtenissen op te lossen en een goede afloop te geven kenmerkt Rob Smit. Een veelzijdige aanpakker! 

Tussen 1978 en ongeveer 2004 heeft hij zich als persfotograaf ingezet voor de weekkrant Hoog en Laag. Foto ’s van de Airborne herdenkingen of andere (plechtige) momenten heeft hij gemaakt, ook hier heeft Rob Smit zijn aanpakmentaliteit laten zien. 

Een zeer gewaarde collega met een enorme professionele inzet, in zijn werkzame- én zeker ook privéleven. De collega’s van de gemeente Renkum zullen hem zeker missen! 

De foto is gemaakt door Berry de Reus.