Bezoek het LandGOEDfestival

In de maanden mei tot en met augustus van 2019 komt de geschiedenis van de kastelen en landgoederen tot leven met het LandGOEDfestival. Op 5 locaties in gemeenten aan de Veluwezoom wordt er groots uitgepakt met een bijzondere muziektheatervoorstelling en een feestelijk programma met beeldende kunst, poëzie, muziek en kinderactiviteiten.

Vermaak voor jong en oud

Het festival strijkt tussen 10 mei en 25 augustus 2019 neer bij 5 (voormalige) kastelen, landgoederen en buitenhuizen. Laat u met een muziektheatervoorstelling ‘Gedroomd Land’ (9+) van Muziektheater De Plaats meenemen naar de tijd van steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken. Daarnaast is het drie dagen lang vertier met vermaak voor jong en oud. In de ene kasteeltuin staat beeldende kunst van Gelderse makers, op het andere draagt een dichter zijn poëzie voor. Laat u verrassen door vuurspuwers, rondleidingen, landschapsschilders, gigantische bellenblaas of een markt met lokale producten.

Data en locaties LandGOEDfestival

Locatie Datum Plaats
Huis Zypendaal vrijdag 10 t/m zondag 12 mei  Arnhem
Belmonte Arboretum vrijdag 17 t/m zondag 19 mei Wageningen
Kasteel Middachten vrijdag 14 t/m zondag 16 juni De Steeg
Tuin de Lage Oorsprong vrijdag 28 t/m zondag 30 juni  Oosterbeek
Kasteel Rosendael vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus Rozendaal

Meer informatie en tickets

Toegang tot het LandGOEDfestival is gratis bij Huis Zypendaal, Kasteel Middachten en Tuin de Lage Oorsprong. Bij Belmonte Arboretum en Kasteel Rosendael betaalt u de gebruikelijke toegangsprijs.

Tickets voor de voorstelling Gedroomd Land kosten € 10,- voor volwassen en € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar. Kijk voor meer informatie en tickets voor op www.geldersarcadie.nl

Over Gelders Arcadië

Gelders Arcadië is een gebied met een bijzondere cultuurhistorie. Er liggen meer dan 100 buitenplaatsen en landgoederen in dit gebied dat bestaat uit de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Wageningen.