23 mei opening Kunstroute Renkum 2019

In het weekend van 1 en 2 juni 2019 organiseert Stichting Kunst in de zes dorpen de 20e editie van de Kunstroute Renkum. 77 beeldend kunstenaars staan met hun beste werk paraat op verschillende locaties in de gemeente Renkum.

Van schilderijen tot fotografie, van sieraden tot beeldhouwwerken en installaties, collages en textiele werken. Naast de kunstenaars zijn er ook dichters en muzikanten. Dit jaar is er voor het eerst een Kunstroute Junior, speciaal voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar.

Opening overzichtstentoonstelling

Op donderdag 23 mei 2019 om 16.30 uur opent wethouder Leonie Rolink de overzichtstentoonstelling van de Kunstroute in het gemeentehuis aan de Generaal Urquhartlaan 4 in Oosterbeek. U bent van harte welkom. Dorpsdichter Sander Essers leest tijdens de opening het gedicht voor dat hij speciaal voor de opening en de Kunstroute heeft geschreven.

Het gemeentehuis is de centrale plek van de Kunstroute. Bij de overzichtstentoonstelling is van iedere deelnemende kunstenaar 1 werk te zien. Hierdoor krijgt u als bezoeker een impressie van het werk van alle kunstenaars die meedoen aan de Kunstroute. Kom de overzichtstentoonstelling bekijken van donderdag 23 mei tot en met vrijdag 31 mei 2019 tijdens de reguliere openingstijden van de gemeentehuis. Tijdens de Kunstroute op 1 en 2 juni 2019 is het gemeentehuis open van 11.00 tot 17.00 uur.

Kinderkunst

Dit jaar hebben 9 basisscholen meegedaan aan het jaarlijkse kinderkunstproject. Kunstenaars komen in de klas om leerlingen te inspireren om samen kunst te maken. Kinderen uit groep 5 t/m 8 hebben gewerkt aan het thema 'Feest'. Vanaf de opening tot en met het kunstrouteweekend is in het gemeentehuis in Oosterbeek kinderkunst van de genomineerde basisschoolkinderen te zien.

Catalogus

De Kunstroute wordt in 2019 voor de 20e keer gehouden. Daarom is er een speciale catalogus uitgebracht. Deze is voor € 2,50 te koop bij:

  • boekhandel Meijer en Siegers in Oosterbeek
  • FC Doelum in Renkum
  • Duoshop Doorwerth
  • De Heerlijkheid in Wolfheze

Kunstroute app

Download de Kunstroute app voor meer informatie over de deelnemers en de locaties via www.kunstroute-renkum.nl.