Gratis compost van 25 tot en met 31 maart

Wij waarderen dat veel inwoners gft+e-afval scheiden. Daarom krijgt u als inwoner van de gemeente Renkum tijdens de Compostweek, bij inlevering van grondstoffen of grof afval, een zak compost cadeau.

Bij een bezoek (met uw afvalpas) aan afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’ ontvangt u van zaterdag 25 maart tot en met vrijdag 31 maart 2023 1 zak gratis compost. Op = op! Goed om te weten. U krijgt toegang tot het afvalbrengstation met gebruik van uw afvalpas. Er gaat dan 1 punt van uw afvalpas af.

Bij inlevering van textiel of apparaten een 2e compost gratis!

Heeft u afgedankt(e) kleding/textiel en/of oude/kapotte elektrische apparaten? Lever ze in bij het afvalbrengstation en ontvang nog 1 zak compost extra! Onze gemeente steunt het werkervaringsbedrijf Road2work. Zij sorteren en demonteren elektrische apparaten. Kleding en textiel worden door Restore Kringloop opgehaald en gesorteerd. Uw apparaten en textiel worden hergebruikt én u helpt mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Goed voor mens en milieu dus.

Voorwaarden

  • 1 zak compost per bezoek
  •  Maximaal. 1 zak extra bij inlevering van grondstoffen zoals elektrische apparaten of textiel
  •  Op=op!

Gft+e-afval wordt compost en groen gas

Uw groente-, fruit- en tuinafval + etensresten worden bij een recyclebedrijf verwerkt tot groen gas en compost. Voor dit proces is al het groente-, fruit- en tuinafval bruikbaar. Ook restanten van bereid voedsel kunt u gewoon in de gft+e-container doen. Weet u dat nu nog ruim een derde van het restafval bestaat uit te composteren producten, zoals etensresten?

Compost voldoet aan de landelijke norm

De compost die wij uitgeven wordt ook wel Keurcompost genoemd. Keurcompost is een hoogwaardige bodemverbeteraar en voldoet aan de beoordelingsrichtlijnen van de Voedsel- en Voederveiligheid Akkerbouw (VVAK). Hoewel de kwaliteit bepaald wordt door de normen van de VVAK, kan er niet worden uitgesloten dat er vervuiling (onder de norm) aanwezig is. Ga voor meer informatie naar de website www.keurcompost.nl.