Eerste statushouders ontvangen sleutel

Maandag 27 maart 2023, ontvingen de eerste 2 families de sleutels van hun nieuwe woning op het Pro Persona-terrein. Burgemeester Schaap heette ze van harte welkom in hun nieuwe huis, samen met bestuurders van Pro Persona en Vivare.

De 2 families hebben het huurcontract getekend voor hun nieuwe woning. Ze zullen binnen 2 weken hun woning betrekken. De komende periode volgen de andere families. 

Wolfheze is klaar voor de komst van de nieuwe Nederlanders. De inwoners van Wolfheze hebben ervaring en zijn zeer betrokken om de nieuwe ‘buren’ een warm welkom te geven. De gemeente Renkum en Vluchtelingenwerk Renkum begeleiden de nieuwe inwoners bij hun inburgering.

Burgemeester Agnes Schaap is blij dat Renkum hiermee een plek kan bieden aan gezinnen die al lang wachten op een woning en eindelijk weer als familie bij elkaar kunnen wonen. “Het is mooi dat we met deze tijdelijke huisvesting een positieve bijdrage kunnen leveren aan de doorstroom van de asielketen. Ik bedank Vivare en Pro Persona voor hun inzet om dit samen met de gemeente voor elkaar te krijgen.”

Regionale tussenvoorziening

In 2022 hebben woningcoöperatie Vivare, zorginstelling Pro Persona en de gemeente Renkum de handen ineen geslagen om in Wolfheze tijdelijke huisvesting voor statushouders te organiseren. De afgelopen maanden zijn 15 woningen opgeknapt. Uiteindelijk kunnen ongeveer 90 statushouders hier wonen. Dat zijn niet alleen statushouders die verbonden zijn aan de gemeente Renkum, ook statushouders uit 2 andere gemeenten komen hier wonen. Dat kan tot eind 2024. Daarna stromen zij door naar een andere woning in hun eigen gemeente.