Hennepkwekerij aangetroffen in Renkum

Op 16 maart 2022 is aan Onder de Bomen 4 in Renkum een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stond apparatuur voor een hennepkwekerij en er werden tussen de 100 en 500 hennepplanten aangetroffen. Het pand is inmiddels ontruimd. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft Burgemeester Schaap het pand gesloten voor een periode van 3 maanden.

Sluiting

De eigenaar is in kennis gesteld over het besluit van de burgemeester. Het gaat hier om een sluiting voor bepaalde tijd om de illegale activiteiten met onmiddellijke ingang te kunnen beëindigen. Doel van de sluiting is om herhaling te voorkomen en de aantasting van het woon- en leefklimaat een halt toe te roepen.   

Gevaar hennepkwekerijen

Hennepkwekerijen zijn brandgevaarlijk door de kans op kortsluiting en oververhitting. Daarnaast geven de kwekerijen overlast voor de buurt en zit er vaak georganiseerde criminaliteit achter. 

Melding doen

Wanneer inwoners informatie of tips hebben over hennepkwekerijen, dan kunnen zij dit melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kan melding worden gedaan door een e-mail te sturen naar info@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.