Controle Doorwerthse Heide Heelsum

Op woensdag 9 maart 2022 hebben wij in samenwerking met de politie, Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) en Liander een controle uitgevoerd bij de 24 nieuwe units aan de Doorwerthse Heide in Heelsum.

In totaal zijn er 2 units gecontroleerd. Het doel van de controle is om inzicht te krijgen wat er precies gebeurt in de units, zodat criminelen geen kans krijgen om illegale praktijken uit te voeren. Dergelijke controles worden vaker uitgevoerd bij panden of bedrijven waarvan niet helemaal duidelijk is wat er precies gebeurt of welke activiteiten er worden uitgevoerd. Dat hoeft echter niet te betekenen dat er illegale praktijken plaatsvinden.

‘’Bedrijventerreinen zijn aantrekkelijk voor criminelen. Zij kunnen daar redelijk ongezien te werk gaan, omdat er weinig sociale controle is. Als gemeente hebben we niet altijd een goed beeld van wat er op bedrijventerreinen gebeurt’’, laat burgemeester Agnes Schaap weten.

Eerdere controle

In januari 2021 werd het bedrijventerrein Schaapsdrift in Renkum gecontroleerd. Hierbij werden geen illegale activiteiten waargenomen. Bij de controle van 9 maart 2022 werden opnieuw geen overtredingen geconstateerd. 

Melden

Heeft u vermoedens van illegale activiteiten bij u in de buurt? Denk aan een hennepkwekerij, xtc-lab of aan illegale handel, dan kunt u een melding maken bij de politie via telefoonnummer (0900) 88 44. Ook bij de gemeente kunt u vermoedens of signalen melden, waarvan u denkt: dit klopt niet. Stuur dan een bericht naar e-mail ondermijning@renkum.nl.

Liever anoniem melden? 

Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn 7 dagen per week bereikbaar via telefoonnummer (0800) 70 00.