Maart 2022

 • Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende raadsleden

  29 maart 2022

  Burgemeester Agnes Schaap reikte op maandag 28 maart 2022 tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad 2018-2022 een lintje uit aan de 2 vertrekkende raadsleden mevrouw Danielle Bondt en de heer Raymond den Burger.

 • Uitbreiding project Schuldenaanpak

  28 maart 2022

  Het project Schuldenaanpak van de Rechtbank Gelderland moet er toe leiden dat mensen met schulden, eerder worden gezien en gehoord, zodat sneller en gemakkelijker gewerkt kan worden aan een passende oplossing. De Rechtbank Gelderland breidt het project nu uit met verwijzing vanuit alle rechtsgebieden, de inzet van schuldenfunctionarissen en gaat de samenwerking aan met alle 51 Gelderse gemeenten, waaronder gemeente Renkum.

 • Hennepkwekerij aangetroffen in Renkum

  17 maart 2022

  Op 16 maart 2022 is aan Onder de Bomen 4 in Renkum een hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stond apparatuur voor een hennepkwekerij en er werden tussen de 100 en 500 hennepplanten aangetroffen. Het pand is inmiddels ontruimd. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft Burgemeester Schaap het pand gesloten voor een periode van 3 maanden.

 • Centrumplan Doorwerth stap dichterbij

  14 maart 2022

  Het is lange tijd stil geweest rondom het Masterplan Centrum Doorwerth. Achter de schermen werd echter volop aan het plan gewerkt. Nu komt de realisatie van het Centrumplan Doorwerth daadwerkelijk een stap dichterbij. Een mijlpaal hierbij was de vaststelling van de grondexploitatie door de gemeenteraad in januari 2022.

 • Burgemeester Schaap over hulp aan Oekraïense vluchtelingen

  11 maart 2022
 • Controle Doorwerthse Heide Heelsum

  10 maart 2022

  Op woensdag 9 maart 2022 hebben wij in samenwerking met de politie, Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) en Liander een controle uitgevoerd bij de 24 nieuwe units aan de Doorwerthse Heide in Heelsum.

 • Opvang vluchtelingen uit Oekraïne

  09 maart 2022

  De oorlog in Oekraïne brengt een ongekende hoeveelheid leed en verschrikkingen. Veel inwoners van Oekraïne zijn hun land ontvlucht en velen zullen volgen. De andere Europese landen nemen vluchtelingen op en dat geldt ook voor Nederland. Deze dagen vindt ook binnen het gemeentehuis van Renkum veel overleg plaats hoe we dat gaan aanpakken

 • Renkum thuishaven voor Kameroen tijdens WK volleybal

  08 maart 2022

  In 2022 vindt het WK volleybal voor vrouwen plaats in Gelderland. Ook Renkum heeft een aandeel in alles wat er rondom het WK plaatsvindt: het team van Kameroen logeert tijdens het WK in de gemeente. In aanloop naar het WK organiseren de gemeente Renkum en diverse (sport)partners allerlei activiteiten die van dit unieke en grote evenement een mooi feest maken.

 • Gemeenteraad voor opvang vluchtelingen uit Oekraïne

  02 maart 2022

  Oekraïne wordt sinds 24 februari 2022 aangevallen door president Poetin. Russische troepen zijn het land met geweld binnengedrongen en het geweld neemt verder toe.