De buurtbus gaat weer volledig rijden

Vanaf maandag 29 maart 2021 rijdt de buurtbus (lijn 589 en 590) in de gemeente Renkum weer volledig. De dienstregeling is dan weer als vanouds, zodat ook reizigers in Heelsum en Renkum er gebruik van kunnen maken.

Coronamaatregelen

De buurtbussen zijn inmiddels coronaproof. De chauffeurscabine is afgeschermd met een kuchscherm en de buurtbussen zijn uitgerust met een extra luchtfilter. Voorlopig blijft een mondkapje verplicht voor reizigers. Ook kan de buurtbuschauffeur de reizigers tijdelijk niet helpen met het in- en uitstappen en bij het vastzetten van rollators en boodschappenwagentjes.

Over de buurtbus

De buurtbus rijdt nu 12 jaar in de gemeente Renkum en maakt deel uit van het net van openbaar vervoer van Breng in de gemeente Renkum. De buurtbus verbindt op werkdagen en op zaterdagen elk uur Doorwerth, Oosterbeek, Wolfheze, Renkum en Heelsum met elkaar. 
De buurtbus kan door iedereen worden gebuikt. Van tevoren bellen is niet nodig. Bij het instappen kan de OV-chipkaart worden gebruikt. De chauffeur verkoopt ook losse kaartjes voor wie geen OV-chipkaart heeft. De losse kaartjes kunnen alleen met een bankpas worden betaald.  

Meer informatie

www.buurtbusveluwezoomwest.nl