Coronabesmettingen in Doorwerth

11 maart 2020 - Er zijn nieuwe geconstateerde coronabesmettingen. Dit keer bij 2 inwoners uit Doorwerth. Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld.

2 mannen uit Doorwerth zijn besmet geraakt met het coronavirus. Het betreft een man die het virus waarschijnlijk opliep tijdens zijn vakantie in Italië. De alleenwonende man is thuis. Ook de 2e inwoner van Doorwerth zit, met zijn partner en gezin, in thuisisolatie. De man liep het virus op in Berlijn waar hij contact heeft gehad met een besmet persoon. Beide patiënten maken het naar omstandigheden goed. 
  
De GGD brengt in kaart met wie de patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). Deze groep wordt door de GGD benaderd. Zij moeten dagelijks hun temperatuur en eventuele klachten doorgeven. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij getest en is ook voor hen thuisisolatie van toepassing.

Burgemeester Schaap wenst de betrokkenen veel sterkte en beterschap. 

In verband met de privacy kunnen wij verder geen mededelingen doen over de patiënt. De prioriteit ligt nu bij het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. 

Meer informatie

Blijf op de hoogte van de actuele stand van zaken in onze regio via www.vggm.nl/corona

Voor alle vragen en actueel nieuws kunt u kijken op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/corona 

Heeft u hierna nog een vraag?

  • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351 
  • Bel de GGD op 0800- 8446 000. De GGD krijgt veel vragen. Om wachttijden te voorkomen, vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt. Vragen van artsen worden met voorrang beantwoord.