Hennepkwekerij aangetroffen aan Veentjesbrug 3 in Heelsum

Op 6 maart 2019 is aan de Veentjesbrug 3 in Heelsum een hennepkwekerij aangetroffen

In de kwekerij stond apparatuur voor een hennepkwekerij en er werden tussen de 1000 - 1500 hennepplanten aangetroffen. Het pand is inmiddels ontruimd. 7 maart 2019 heeft Burgemeester Schaap, op basis van artikel 13b van de Opiumwet, besloten het pand te sluiten voor een periode van 6 maanden.

De eigenaar is in kennis gesteld over het besluit van de burgemeester. Het gaat hier om een sluiting voor bepaalde tijd om zodoende de activiteiten met onmiddellijke ingang te kunnen beëindigen en herstel tot rust te bewerkstelligen. Maar ook om herhaling te voorkomen en de aantasting van het woon- en leefklimaat een halt toe te roepen.   

Gevaar hennepkwekerijen

Hennepkwekerijen zijn brandgevaarlijk door de kans op kortsluiting en oververhitting. Daarnaast geven de kwekerijen overlast voor de buurt en zit er vaak georganiseerde criminaliteit achter.

Melding doen

Wanneer u informatie of tips heeft over hennepkwekerijen, dan kunt u dit melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u het melden door een e-mail te sturen naar info@renkum.nl of te bellen naar (026) 33 48 111.