Regio Gelderland Midden gaat voor Méér Muziek in de Klas

Muziek zorgt voor betere schoolprestaties en is onmisbaar in de vorming en ontwikkeling van creativiteit, talent en sociale vaardigheden.

Op 10 mei 2021 was er in Radio Kootwijk een bijeenkomst waarbij, in aanwezigheid van Koningin Maxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, de 1e handtekeningen gezet werden onder het Muziekakkoord Gelderland- Midden, door de kinderburgemeesters van Overbetuwe en Lingewaard. Op donderdag 17 juni 2021 ondertekenden de andere verbonden partijen het MuziekAkkoord. Dat zijn de gemeenten Arnhem, Rheden, Renkum, Lingewaard en Overbetuwe samen met het onderwijs, muziekverenigingen en (cultuur)organisaties uit onze regio het muziekakkoord Gelderland – Midden. 

Scholen vieren ondertekening van Het Muziekakkoord

Omdat we niet zomaar voorbij willen gaan aan dit feestelijke moment krijgen alle basisscholen uit de 5 gemeenten een digitale les bodypercussie aangeboden. Leerlingen gaan aan de slag met ‘Trepak’ uit de Notenkrakersuite van Tsjaikovski. Zij krijgen eerst een korte instructie, om vervolgens mee te kunnen spelen met een opname, gemaakt in het concertgebouw van Amsterdam, met Percossa en Phion! 

Muziek zorgt voor betere schoolprestaties 

Wij ondertekenen dit MuziekAkkoord om ieder kind in regio Gelderland-Midden een kans te bieden om zich optimaal te ontwikkelen. Muziek zorgt voor betere schoolprestaties en is onmisbaar in de vorming en ontwikkeling van creativiteit, talent en sociale vaardigheden. Muziek draagt bij aan de ontwikkeling van een eigen persoonlijkheid, versterkt de sociale binding met de omgeving en het vergroot de kwaliteit van leven. En zo helpen we kinderen zich voor te bereiden op de maatschappij van de toekomst. Zo'n toekomst gunnen we elk kind.

Regionaal gaat Meer Muziek in de klas Gelderland-Midden aan de slag met onder andere deskundigheidsbevordering voor (vak)leerkrachten en podia voor talent.