1 juli: statiegeld kleine plastic flesjes

Vanaf 1 juli 2021 betaalt u statiegeld voor kleine plastic flesjes. Ook in onze gemeente is het mogelijk om kleine plastic flesjes in te leveren bij de supermarkt. Hiermee voorkomen we dat plastic flesjes als zwerfafval in de natuur terechtkomen en zetten we samen een stap naar een schoner milieu.

Zo werkt het

Vanaf 1 juli 2021 zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Bij het inleveren van de kleine plastic flessen is het belangrijk dat het statiegeldlogo op het etiket staat en de barcode goed te scannen is. Bovendien is het fijn als de dop erop zit, omdat ook de dop kan worden hergebruikt. Daarnaast moet de fles onbeschadigd zijn. Flesjes waar u statiegeld voor betaalt, herkent u aan het statiegeldlogo. Statiegeld van deze flesjes kunt u terugkrijgen door het flesje in te leveren, bijvoorbeeld bij de supermarkt.

Statiegeld: yes we dit it!

Samen met meer dan 1100 andere bedrijven, organisaties en gemeenten sloten wij ons aan bij de Statiegeldalliantie en namen wij deel aan campagne YesWeCan. Hiermee vroegen wij de Nederlandse regering om statiegeld op kleine plastic flesjes. En dat is gelukt! Een historische doorbraak voor een schoner milieu in Nederland. 

Meer informatie

www.statiegeldnederland.nl