Verruiming openingstijden en leges terrasvergunningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 26 mei 2020 besloten om de openingstijden van beautyaanbieders te verruimen en geen leges te vragen voor het vergroten van de terrassen.

Gedoogbeslissing verruiming openingstijden

De afgelopen maanden zijn dienstverleners in de beautyindustrie zoals kappers verplicht gesloten geweest om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Met de ingevoerde versoepelingen vanuit de Rijksoverheid is het voor hen weer mogelijk om klanten te ontvangen. Door de tijdelijke sluiting is er nu een flinke stijging in de vraag naar diensten op het gebied van verzorging. Volgens de Winkeltijdenverordening van de gemeente Renkum mogen deze dienstverleners, als zij ook producten verkopen, op zondag niet voor 12.00 uur hun zaak openen. Om hen de mogelijkheid te geven de piek in vraag op te vangen en klanten gespreid te ontvangen mogen beautyaanbieders voorlopig ook op zondag- en feestdagen tussen 8.00 en 12.00 uur klanten ontvangen. Op die manier kan de klantenstroom beter worden verspreid. Deze verruiming van de openingstijden op zondag geldt tot 30 november 2020.

Lees de precieze inhoud van de gedoogbeslissing op www.overheid.nl.

Leges terrasvergunning

Maandag 1 juni 2020 mogen de terrassen weer open. Veel horecaondernemers zijn genoodzaakt om hun terras te vergroten of te verplaatsen om rendabel te zijn. Normaal worden er voor het aanvragen van een terrasvergunning leges in rekening gebracht. Dit is een extra kostenpost die veel horecaondernemers zonder de coronamaatregelen niet hadden hoeven maken. Wij brengen voor deze tijdelijke vergunning geen leges in rekening bij horecaondernemers.