Tentoonstelling 'Goed leven met dementie doe je samen'

Van 21 juni tot en met 15 augustus 2018 is in het gemeentehuis de tentoonstelling 'Goed leven met dementie doe je samen!' te zien.

Donderdag 21 juni 2018 opent burgemeester Agnes Schaap om 15.30 uur de tentoonstelling. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Na de opening is kunt u de tentoonstelling tot en met 15 augustus 2018 gratis  bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Goed leven met dementie doe je samen!

Met de tentoonstelling 'Goed leven met dementie doe je samen!' vraagt het Odensehuis samen met haar netwerkpartners van Renkum voor Elkaar en Spectrum aandacht voor het dagelijks leven van mensen met beginnende dementie en hun naasten. De beelden en verhalen nemen bezoekers mee in (be)leefwereld van mensen met dementie en hun naasten. Dit kan eraan bijdragen dat zodat iemand beter in staat is mensen met dementie te begrijpen en te ondersteunen.

Ook worden werkstukken van mensen uit het Odensehuis en Huis van Renkum tentoongesteld. De tentoonstelling is een van de activiteiten behorend bij het project 'Langer Thuis - Goed leven met dementie doe je samen!' van Renkum voor Elkaar. Meer informatie hierover vindt u op www.sterkrenkum.nl.

Meer informatie

Het Odensehuis is een ontmoeting -en informatiecentrum voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Odensehuis Gelderse Vallei e.o. in Wageningen is partner van het netwerkorganisatie Renkum voor Elkaar en richt zich met de andere maatschappelijke organisaties op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.

In Nederland zijn ruim 20 Odensehuizen en evenzoveel startende initiatieven. Waaronder het initiatief van het Odensehuis Doorwerth dat in oktober 2018 haar deuren zal openen als ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie.