Avondschool voor startende ondernemers

Maandag 1 oktober 2018 start in onze gemeente de EigenBaas Avondschool. Deze avondschool is voor ondernemers in de gemeente Renkum die een eigen bedrijf willen starten en graag ondersteuning krijgen bij de eerste stap naar ondernemerschap.

In 10 weken tijd worden deelnemers voorbereid op het ondernemerschap. Het programma start vanaf 1 oktober 2018 en is iedere maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis in Oosterbeek.

Ondersteuning en begeleiding startende ondernemers

Landelijk is het aantal zzp’ers in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ook in de gemeente Renkum is het aandeel eenmanszaken hoog. Met name in de opstartfase is deze groep kwetsbaar.

Wethouder Jasper Verstand: “Om de kans te vergroten dat ondernemers op langere termijn succesvol zijn, stelt de gemeente geld beschikbaar voor ondersteuning en begeleiding van startende ondernemers. De samenwerking met Qredits in de vorm van de EigenBaas Avondschool is hieruit voortgekomen. Ik hoop dat veel startende ondernemers hiervan gebruikmaken”.

Ondernemingsplan

Tijdens de EigenBaas Avondschool leren deelnemers in 10 weken stap voor stap wat ondernemerschap inhoudt en schrijven zij hun eigen ondernemingsplan. Dit gebeurt onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Tijdens de lessen komen thema’s als persoonlijke effectiviteit, SWOT-analyse, marktonderzoek, social media, financiering en pitchen aan bod.

Meedoen

Deelnemers aan de avondschool betalen normaal gesproken € 275,- excl. BTW. Met de actiecode: ONDSCHO-1MI3-3H9Q krijgen deelnemers 50% korting op de aanmeldkosten. De kortingcodes zijn geregeld door de gemeente Renkum.  Aanmelden voor de EigenBaas Avondschool kan tot 1 september 2018 via de website www.qredits.nl/academy/ondernemersschool . Er is ruimte voor 20 deelnemers, vol is vol.

Samenwerking

De EigenBaas Avondschool is een initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland in samenwerking met de gemeente Renkum. Qredits is een private nonprofit instelling die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van en investeren in hun bedrijf.

Meer informatie

Heeft u vragen over EigenBaas Avondschool neem dan contact op met de bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente, Ruth Eikenaar, telefoon (06) 52 51 37 93.