Groene stroom door zonnedak op Kindcentrum Oosterbeek

De gemeente heeft er een nieuw zonnedak bij! Op het dak van Kindcentrum Oosterbeek liggen 336 zonnepanelen die zorgen voor groene stroom.

Begin juli 2023 was er een feestelijk openingsmoment. Wethouder Joa Maouche was daarbij en benoemt het belang van zonnedaken: “Het is niet voor alle inwoners mogelijk om zelf zonnepanelen te nemen. Bijvoorbeeld door de schaduw van bomen die in de straat staan. Met een zonnedak kunnen ook die inwoners meedoen aan de opwekking van groene stroom en hiervan de voordelen ervaren. Een mooie samenwerking tussen gemeente, inwoners, ondernemers, de energiecoöperatie en andere instanties.”

Samenwerking

Het zonnedak is tot stand gekomen door een samenwerking van Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE), Kindcentrum Oosterbeek, lokale installateur Copernico Zonne-Energie en de gemeente Renkum. Sinds begin mei produceert het zonnedak duurzame elektriciteit, ruim 100 MWh per jaar. Dat is vergelijkbaar met het verbruik van ongeveer 40 huishoudens. Door de inzet van vrijwilligers en de vele deelnemers die in het project hebben geïnvesteerd, is dit mogelijk gemaakt.

Lokale energie

Rijn en IJssel Energie biedt 100% duurzame en lokale elektriciteit. Deze komt af van projecten in de regio, zoals het zonnedak op het Kindcentrum Oosterbeek. Ook kunt u via de coöperatie meedoen met toekomstige energie-opwekprojecten. Kijk voor meer informatie op de website www.rijnenijsselenergie.nl. Weet u een geschikt dak voor een collectief zonnepanelenproject? Laat dit dan weten door een bericht te sturen naar e-mail info@rijnenijsselenergie.nl.