Huis-aan-huis controle hondenbezit

Op 29 augustus 2022 starten wij als gemeente met het huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. De controle wordt uitgevoerd door het bureau Legitiem BV. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren.

De controleurs bellen bij alle inwoners aan om het hondenbezit te controleren. Als u niet thuis bent, dan laten zij een brief achter. Bent u in het bezit van 1 of meerdere honden dan kunt u alsnog aangifte doen. Hondenbezitters zijn verplicht aangifte te doen van hun hondenbezit. Door aangifte te doen voorkomt u onnodige boetes.

Aangifte

Ontvangt u van ons al de aanslag gebruikersbelasting op uw naam (bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing)? Dan kunt u uw hond online aanmelden via de digitale balie belastingen https://belastingen.renkum.nl. Hiervoor heeft u DigiD nodig. 

Heeft u geen DigiD of ontvangt u geen gebruikersaanslag? Dan kunt u schriftelijk aangifte doen. Gebruik daarvoor het formulier op www.renkum.nl/hondenbelasting. Stuur het ingevulde formulier naar: De Connectie, Team Belastingen, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. 

Tarieven 2022

Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag. Kijk voor de tarieven op www.renkum.nl/hondenbelasting.