Aftreden wethouder Jasper Verstand

Woensdag 15 juli 2020 heeft wethouder Jasper Verstand (D66) zijn ontslag ingediend bij burgemeester Agnes Schaap. Na 14 jaar, waarvan de laatste 6 jaar als wethouder, heeft de heer Verstand besloten zijn functie neer te leggen.

De reden van ontslag is dat de heer Verstand na intensieve jaren waarin hij zich vol overgave heeft gewijd aan de Renkumse politiek, het nu tijd vindt voor een andere werk-privé balans en een nieuwe invulling wil geven aan zijn werkzame leven. Dit voorjaar wilde hij eigenlijk al stoppen maar de coronacrisis veranderde zijn plannen. Hij besloot te blijven om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van de negatieve effecten van de crisis. Nu alles in rustiger vaarwater is gekomen, kan hij met een geruster hart afscheid nemen. 

Verstand vertrekt per 1 oktober 2020. Dat geeft zijn partij D66 de gelegenheid een goede opvolger te zoeken zodat het college snel weer op volle kracht verder kan. “We zijn Jasper veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet voor onze gemeente en onze inwoners. We gaan zijn betrokkenheid en expertise missen in Renkum. We wensen Jasper veel succes bij zijn toekomstige werkzaamheden” aldus burgemeester Agnes Schaap. 

Voor meer informatie verwijzen we naar de brief van wethouder Verstand aan de gemeenteraad.