Juli 2017

 • ACV haalt iedere week pmd op

  25 juli 2017

  Vanaf september 2017 haalt ACV voortaan iedere donderdag de oranje pmd-zakken op. Het aanbod van pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen-blik en drinkpakken) is namelijk verdubbeld.

 • Burgemeester Renkum laat woning sluiten

  25 juli 2017

  Burgemeester Schaap van de gemeente Renkum heeft op dinsdagmorgen 25 juli 2017 een woning in Oosterbeek laten sluiten voor een periode van 6 maanden. Dit op basis van een langlopend politieonderzoek, waarbij sprake is van criminele activiteiten door de betreffende huurder.

 • Carl Boelens ontvangt Erepenning Menslievend Hulpbetoon

  14 juli 2017

  Burgemeester Agnes Schaap reikte op maandag 17 juli 2017 de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in Brons uit aan Carl Boelens (21) uit Wolfheze.

 • Convenant Airborne Wandeltocht

  11 juli 2017

  Op dinsdag 11 juli 2017 hebben de Politie Sportvereniging ‘Renkum’ (PSVR) en de gemeente Renkum een meerjarig convenant ondertekend voor de Airborne Wandeltocht. De PSVR en de gemeente onderschrijven daarmee de wederzijdse betrokkenheid bij dit grootste eendaagse wandelevenement ter wereld en de waarde op lange termijn voor de wandelaars en de inwoners van de gemeente Renkum.

 • Milieuklachten door bedrijven meldt u bij de provincie

  Ondervindt u hinder van bouwactiviteiten, geluidsoverlast of verontreiniging van lucht of bodem door bedrijven? Meld dit dan bij Provincie Gelderland:

 • OV-vergoeding voor jongeren uit gezinnen met laag inkomen

  11 juli 2017

  De gemeente Renkum wil jongeren uit gezinnen met een laag inkomen graag ondersteunen. Daarom kunnen zij vanaf juli 2017 een OV-vergoeding aanvragen van € 100,-.

 • Hulp voor inwoners met schulden

  07 juli 2017

  Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het beleidsplan Integrale Schulddienstverlening. Met dit plan wordt invulling gegeven aan de manier waarop de gemeente Renkum de schulddienstverlening uitvoert, van preventie tot nazorg.

 • Educatief programma scholen

  06 juli 2017

  De gemeente Renkum heeft in samenwerking met de scholen een Nieuw Cultuurmenu opgesteld. Met ingang van het schooljaar 2017-2018 komt er een gezamenlijk aanbod voor cultuureducatie, waarbij leerlingen in aanraking komen met kunst, cultuur, erfgoed en natuur.

 • Wateroverlast Weverstraat wordt aangepakt

  06 juli 2017

  De gemeente Renkum gaat de hemelwaterafvoer in de Weverstraat in Oosterbeek vernieuwen om wateroverlast die ontstaat bij hevige regenbuien te voorkomen.

 • 60-jarig huwelijk echtpaar Maas-Tolsma

  03 juli 2017

  Maandag 3 juli 2017 heeft burgemeester Agnes Schaap het echtpaar Bert Maas en Gerry Maas-Tolsma uit Heelsum gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijk.