Vergoeding hoge energiekosten

In de afgelopen maanden zijn de energiekosten flink gestegen. Voor mensen die een energiecontract hebben met een variabel tarief, of die een nieuw energiecontract moeten afsluiten, is de energierekening een stuk hoger.

Precieze regeling nog niet bekend

De Rijksoverheid gaat extra kosten vergoeden voor inwoners met een laag inkomen. Wij helpen daarbij. Het is op dit moment helaas nog niet bekend hoe de regeling er uit zal zien en wat de vergoedingen zijn. De Rijksoverheid heeft tijd nodig om samen met gemeenten dit vorm te geven. 

De verwachting is dat eind januari begin februari 2022 er meer duidelijk is over deze regeling. Houd daarvoor het gemeentenieuws in Rijn en Veluwe in de gaten, of onze social media-kanalen. Houders van de Gelrepas worden geïnformeerd via gelrepas.nl, de app en per brief of e-mail.

Moeite bij betalen rekeningen

Door de hogere energiekosten houdt u maandelijks minder geld over. Voorkom dat u hierdoor geldproblemen krijgt. Ons Sociaal Team kan u helpen. Stuur een bericht naar e-mail sociaalteam@renkum.nl of bel (026) 3348 111. 

Hulp bij besparing energie

Wilt u hulp bij het besparen van energie? Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via de website regionaalenergieloket.nl/renkum of bel (088) 52 54 110. Het Regionaal Energieloket is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.