Wethouder Mulder genomineerd voor Beste Bestuurder

Wethouder Marinka Mulder is genomineerd voor Beste Bestuurder 2020. Tot en met 31 januari 2021 kunt u op haar stemmen via de website www.bestebestuurder.nl.

Wethouder Marinka MulderDeze verkiezing wordt sinds 2009 ieder jaar georganiseerd door het journalistieke platform Binnenlands Bestuur in samenwerking met Necker van Naem. 

Nominatie

Uit de omschrijvingen door stemmers wordt direct duidelijk: deze wethouder is communicatief sterk. Met haar transparante en empathische wijze van communiceren weet zij voor- en tegenstanders aan plannen te binden. Invullers roemen haar om haar vermogen om tot oplossingen te komen rondom ingewikkelde financiële opgaven. Wethouder Mulder is voor de tweede keer genomineerd voor de titel Beste lokale bestuurder: ook vorig jaar maakte zij kans op deze titel.

Compliment

Marinka Mulder is vereerd met de nominatie: “Deze nominatie is een mooie kans om weer eens te benadrukken hoe belangrijk en mooi lokaal bestuur is. Voor inwoners, ondernemers en organisaties zijn wij de eerste overheid. Wij hebben de belangrijke taak om de menselijke maat te bewaken en een betrouwbare en toegankelijke overheid te zijn. Juist in deze moeilijke coronatijden, die ons ook hebben geleerd hoe belangrijk goede samenwerking is. Ik zie deze nominatie dan ook als een compliment aan mijn collega’s, de raad, ambtelijke organisatie en onze partners.”

Stemmen tot en met 31 januari

Wethouder Mulder is in de 1e ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers uit haar provincie verkozen tot de beste bestuurder van Gelderland. In de 2e ronde neemt zij het op tegen de beste bestuurders van de overige provincies en de waterschappen. U kunt tot en met 31 januari stemmen via www.bestebestuurder.nl