Nieuwe toeristische bewegwijzering

Donderdag 23 januari 2020 hebben wij samen met het Toeristisch Platform Lage Veluwe en Uit®waarde de eerste nieuwe toeristische borden op Kievitsdel onthuld.

De nieuwe bewegwijzering is een lang gekoesterde wens van het Toeristische Platform Lage Veluwe en ondernemers. De komende weken gaan alle huidige, groene bewegwijzeringsbordjes weg. Daarvoor komen de internationaal herkenbare, bruine bordjes in de plaats.

CITER heeft de bedrijven die op de borden staan hierover geïnformeerd. Met de nieuwe bebording voldoet het systeem aan de landelijke richtlijnen en sluit de gemeente Renkum aan bij de bewegwijzering in de omliggende gemeenten op de Veluwe.Onthulling van de nieuwe toeristische bewegwijzering

Nieuwe bewegwijzeringsborden

Het kenmerkende, bruine bewegwijzeringssysteem is alleen bedoeld voor toeristisch-recreatieve bedrijven, accommodaties en gebieden, zodat bezoekers makkelijker de weg kunnen vinden naar deze locaties. Waar mogelijk wordt verwezen via een toeristisch attractieve route. De nieuwe wegwijzerborden hebben een bruine achtergrond met witte letters en een zwart pictogram/symbool op een witte achtergrond. De nieuwe borden voldoen ook aan de wens van de ondernemers om bezienswaardigheden en locaties zonder exploitant beter vindbaar te maken. Goede routes en bewegwijzering dragen bij aan een betere bereikbaarheid, toegankelijkheid, uniformiteit en zichtbaarheid van de gemeente Renkum.

Kosten en beheer

Bedrijven en instanties die voor verwijzing in aanmerking komen, zijn eind 2019 benaderd met de vraag of zij gebruik willen maken van de bewegwijzering. Toeristisch-recreatieve ondernemers die commercieel opereren betalen eenmalig 50% van de aanschafkosten van het bewegwijzeringsbord en het beheer en onderhoud. De gemeente neemt de kosten van niet-commerciële bezienswaardigheden voor rekening. Uit®waarde voert de komende 5 jaar het beheer en onderhoud van alle toeristisch-recreatieve bewegwijzeringsborden.