Opening Werkpunt GroeneWaarden

Op donderdag 24 januari 2019 heeft wethouder Joa Maouche het Werkpunt GroeneWaarden in de oude steenfabriek op het circulaire bedrijventerrein GroeneWaarden in Doorwerth geopend.

Werkervaringsplaatsen

Het Werkpunt GroeneWaarden is een belangrijk initiatief als werkgelegenheidsvoorziening. Via het werkpunt kunnen mensen werkervaring op doen met als doel betaald werk. Tevens biedt het een passende werkplek voor mensen met een arbeidsbeperking. Op 7 januari 2019 zijn 8 Renkumse werknemers met een Wsw-indicatie (Wet sociale werkvoorziening) van start gegaan op de nieuwe locatie.  

Werkgelegenheid in de regio

Het is een samenwerking tussen werkgever Hooijer Renkum B.V., uitzendbureau Effectief Personeelsdiensten (een onderdeel van Hooijer B.V.) en re-integratiebedrijf Compleet Mensenwerk.

Samen hebben zij veel vacatures te vergeven. Zo komt er binnenkort een houtskoolcentrale op het bedrijventerrein waar het werkpunt is gevestigd. Dit biedt werkgelegenheid aan 6 tot 8 fte. Daarnaast heeft Compleet Mensenwerk een uitgebreid netwerk van bedrijven en uitzendbureaus in de regio.

Samenwerking tussen verschillende instanties

Kortom, het Werkpunt GroeneWaarden biedt mooie perspectieven aan werkzoekenden en werkgevers in onze gemeente. Compleet Mensenwerk gaat de kar trekken op het Werkpunt GroeneWaarden en het is de bedoeling dat er nauw samengewerkt gaat worden met andere partners zoals UWV, scholen voor speciaal onderwijs, GGZ-instellingen, re-integratiebedrijven en lokale ondernemingen.