Gemeentelijke belastingen 2023

Rond 25 februari 2023 ontvangt u uw aanslag voor de gemeentelijke belastingen 2023. Dat kan per post of als u zich daarvoor heeft aangemeld via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Ook ontvangt u de WOZ-waarde van uw woning of niet-woning. Die waarde staat op het beschikkings- en aanslagbiljet. Deze waarde gebruiken wij om de hoogte van de onroerendezaakbelasting (OZB) te bepalen. Alle informatie over de gemeentelijke belastingen 2023 leest u op www.renkum.nl/belastingen

Digitale belastingbalie 

De website https://belastingen.renkum.nl is de digitale belastingbalie. Hier regelt u simpel en snel al uw gemeentelijke belastingzaken en kunt u uw belastingvragen stellen. De persoon die de aanslag ontvangt, kan inloggen met zijn of haar DigiD. 

De WOZ-waarde van uw woning: hoe zit dat?

De WOZ-waarde van woningen die veel mensen ontvangen stijgt nog sterk. De gemiddelde stijging van de WOZ-waarde van een woning komt dit jaar uit op 20%. Dit is het gemiddelde in de gemeente Renkum. De gemiddelde verkoopprijs van woningen daalt de afgelopen maanden iets. Deze daling is niet terug te zien in de WOZ-waarden. Dat komt omdat voor de WOZ-waarde in 2023 gemeenten moeten kijken naar de marktontwikkeling in 2021 (de periode tussen 1 januari 2021 en 1 januari 2022). Lees meer over de WOZ-waarde op de pagina De WOZ-waarde van uw woning: hoe zit dat?.

Pas op voor commerciële WOZ-bureaus

Er zijn bureaus die aanbieden om namens u gratis bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Maar hun inzet is niet altijd gratis. Vaak moeten wij deze bureaus betalen voor de proceskosten. Deze kosten worden betaald van gemeenschapsgeld en raken dus ook uw portemonnee. Leer meer over deze bureaus op de pagina commerciële WOZ-bureaus.