100 Oekraïners in voormalige Stayokay Doorwerth

Vanaf mei 2023 brengen wij 100 Oekraïense vluchtelingen onder in de voormalige Stayokay in Doorwerth. We bieden ze daar een veilige huisvesting en hopen dat ze zich thuis voelen in onze gemeenschap.

Het gebouw van de Stayokay moet worden aangepast om de huisvesting beter mogelijk te maken. We verwachten dat de opvang in mei 2023 opengaat. De opvang is voorlopig voor 1 jaar. Maar gezien de situatie in Oekraïne blijven we de opvang waarschijnlijk ook daarna gebruiken. We staan als Renkumse gemeenschap klaar voor hen die onze zorg en opvang nodig hebben. 

De omwonenden van de voormalige Stayokay ontvingen een brief over de opvang en zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst.

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Sinds maart 2022 vangen wij Oekraïense vluchtelingen op. In onze gemeente vangen we de vluchtelingen op in Het Schild in Wolfheze en in de voormalige Don Boscoschool in Renkum. De komende tijd blijft de toestroom van Oekraïense vluchtelingen hoog. Per 1 juli 2023 wordt de inspanningsverplichting voor Renkum verhoogd van 146 naar 171 opvangplekken. Daarnaast sluit de opvang in de Don Boscoschool binnenkort. We gaan dus meer vluchtelingen opvangen en zoeken daarom naar nieuwe opvangplekken.