Aanleg wandelroutenetwerk Veluwezoom

Op 11 februari 2022 is de aanleg van het wandelnetwerk op de Veluwezoom gestart bij Kasteel Doorwerth. Het hele netwerk is naar verwachting eind 2022 klaar.

De 6 wethouders van de deelnemende gemeenten, Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Brummen, waren hierbij aanwezig. Ook gemeente Rheden is aangesloten bij de samenwerking, wethouder Haverkamp was helaas verhinderd. Samen met het Routebureau Veluwe sloegen de wethouders de eerste paal van het routenetwerk. 

Duidelijke bewegwijzering

In het gebied Veluwezoom is gestart met de aanleg van de routepalen in de gemeente Renkum. Wethouder Leonie Rolink zegt namens de aanwezige wethouders: “We werken intensief samen met de andere gemeenten in de Veluwezoom, niet alleen op het gebied van het wandelnetwerk. In deze tijd van corona zien we dat mensen enthousiast zijn gaan wandelen. Door de aanleg van het routenetwerk bieden we de wandelaars interessante, goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerde routes aan. Zo kunnen onze inwoners en bezoekers routes lopen via de vastgelegde keuzepunten. Dit levert mooie wandelingen op en het zorgt voor natuurbehoud in de meer kwetsbare natuur.”

Routes knopen

Door de aanleg van het routenetwerk kan de wandelaar keuzepunten uit bestaande routes met elkaar verknopen. Hij of zij kan op deze manier zelf kiezen om een vaste route te lopen, of zelf een route samen te stellen. Een groot voordeel van het routenetwerk is dat er een einde komt aan de wirwar van routepaaltjes. “We ervaren dat wandelaars erg tevreden zijn dat alle routeplaatjes op 1 paal worden weergegeven, dit vinden zij erg overzichtelijk”, aldus Han van den Heuvel van het Routebureau Veluwe.

Wandelnetwerk

Het Routebureau Veluwe is bezig met de uitrol van diverse nieuwe routenetwerken op het gebied van wandel-, mountainbike- en ruiter- en menroutes. Dit doet het Routebureau in opdracht van de Veluwealliantie. Het gebied Veluwezoom omvat de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem, Rheden, Rozendaal en Brummen.

Start aanleg wandelroutenetwerk Veluwezoom bij kasteel Doorwerth

Foto© Daan van Oort

Op de foto van links naar rechts; Ine van Burgsteden (wethouder Brummen), Jan van Dellen (wethouder Arnhem), Leonie Rolink (wethouder Renkum) Anton Logemann (wethouder Rozendaal) en Maud Hulshof (wethouder Wageningen)