Grof huis- en tuinafval

Grof huis- en tuinafval is afval dat niet in de kliko voor restafval of ondergrondse verzamelcontainer voor restafval past. U mag het niet naast de kliko voor restafval of ondergrondse verzamelcontainer voor restafval zetten. Wel kunt u met uw afvalpas grof afval inleveren bij afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’ of aan huis laten ophalen.

Punten van afvalpas gebruiken

Sinds dit jaar is het mogelijk om de 6 punten van de afvalpas flexibel in te zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld 3 punten gebruiken om éénmalig grof afval aan huis te laten ophalen. De overige 3 punten kunt u gebruiken om zelf nog 3 keer het afvalbrengstation te bezoeken. Of u kiest ervoor om grof afval nóg een keer op te laten halen. Zijn de punten op? Dan betaalt u vanaf de 3e keer grof afval ophalen een bedrag van € 30,- per keer. U betaalt vooraf en direct met iDEAL. 

Inleveren bij Afvalbrengstation

Grof afval (met uitzondering van verbouwingsafval) levert u in bij het afvalbrengstation (Veentjesbrug 4 in Heelsum). Met gebruik van uw afvalpas kunt u per jaar maximaal 6 keer het afvalbrengstation bezoeken. Heeft u geen punten meer op uw afvalpas? Dan betaalt u een bedrag van € 10,- per bezoek. U betaalt per pin aan de poort.

Laten ophalen

Ook mag u grof huis- en tuinafval op afroep laten ophalen. Hiervoor kunt u ook de punten op uw afvalpas gebruiken. Per keer ophalen kost u 3 punten. Daarnaast is het ook mogelijk om tegen betaling grof afval op te laten halen. Dit kost € 30,- per keer. U kunt uw afval aanmelden bij ACV via www.acv-groep.nl/afval/grofvuil-ophalen

Spelregels

U mag maximaal 1,5 m3 grof (tuin)afval per keer aanbieden. Bied afval handzaam gebundeld (met touw) aan. Het is niet toegestaan grof tuinafval in plastic zakken aan te bieden. Het aangeboden grof afval moet vrij van obstakels zijn neergelegd. Het grof afval wordt met een kraan opgepakt.