Gemeentelijke belastingen 2021

Rond 26 februari 2021 ontvangen de meeste inwoners de aanslag voor de gemeentelijke belastingen 2021. Dat kan per post of als u zich daarvoor heeft aangemeld via de Berichtenbox van MijnOverheid.

De Connectie verstuurt namens de gemeente de aanslagen en zorgt voor de inning van de gemeentelijke belastingen.

Ook ontvangt u de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. Die waarde staat op het beschikkings- en aanslagbiljet. Deze waarde gebruiken wij om de hoogte van de onroerendezaakbelasting (OZB) te bepalen.

De tarieven van de gemeentelijke belastingen en andere informatie over de belastingen kunt u lezen op www.renkum.nl/belastingen.

Digitale belastingbalie

Via de digitale balie belastingen (https://belastingen.renkum.nl) kunt u snel en eenvoudig uw gemeentelijke belastingzaken inzien en regelen. De persoon die de aanslag ontvangt kan inloggen met zijn of haar DigiD. 

Via de digitale belastingbalie kunt u bijvoorbeeld uw aanslagbiljet en taxatieverslag bekijken, automatische incasso regelen, bezwaar indienen, uw hond aanmelden, vragen stellen, kwijtschelding aanvragen. Maar ook direct betalen is mogelijk.

Betalen in 10 termijnen

De gemeentelijke belastingen kunt u in 10 termijnen betalen. Dit betekent dat de laatste termijn in december 2021 wordt afgeschreven.

Variabel deel afvalstoffenheffing

Voor de afvalstoffenheffing betaalt u een basisbedrag, afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden. Daarnaast betaalt u voor het aantal keren dat u in het jaar 2020 restafval heeft aangeboden. De afrekening van dit variabele deel van de afvalstoffenheffing ontvangt u in 2021. Via www.renkum.nl/afvalstoffenheffing kunt u zien hoe vaak u de kliko of afvalzak voor restafval heeft aangeboden. 

Vragen?

Vanwege de coronamaatregelen kunnen wij dit jaar helaas geen inloopspreekuur organiseren om uw vragen te beantwoorden. Veel informatie staat op de achterzijde van uw aanslagbiljet en op www.renkum.nl/belastingen. Komt u er niet uit? Bel dan naar (026) 33 48 111. 

De Connectie

De Connectie is dé partner in bedrijfsvoering voor de gemeenten Renkum, Rheden en Arnhem. De Connectie verstuurt namens de gemeente de aanslagen gemeentelijke belastingen en zorgt voor de inning van de belastingen.