Wijzigingen afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’

De afgelopen jaren is het aantal bezoeken aan Veentjesbrug steeds gegroeid, naar 42.000 in 2019. Het is vaak erg druk. Hierdoor hebben medewerkers niet genoeg tijd om bezoekers te helpen het afval goed te scheiden. Dat zorgt ervoor dat er helaas veel waardevolle materialen in de grofvuilcontainer en dus de verbrandingsoven belanden.

Dat is niet alleen zonde van het materiaal, maar ook duur door de forse verbrandingsbelasting. Meer begeleiding van bezoekers helpt om die materialen te redden. Daarvoor moet het wel minder druk worden. We hebben gezocht naar maatregelen die zo min mogelijk mensen benadelen, maar toch een besparing opleveren.

Geen verschil voor een grote groep

Het aantal gratis bezoeken terugbrengen is 1 van die maatregelen. Ieder huishouden mag voortaan op vertoon van de afvalpas maximaal 6 keer per jaar gratis grof afval inleveren bij het afvalbrengstation. Bezoeken worden automatisch bijgehouden via de afvalpas. Bijna 90% van de inwoners kwam al niet vaker dan 6 keer per jaar bij het afvalbrengstation. Vanaf het 7e bezoek betaalt u als inwoner nu € 10,- aan de poort met uw pinpas. Voorgaande jaren was dat vanaf het 13e bezoek.

Geen verbouwingsafval meer bij ‘Veentjesbrug’

Sommige afvalstromen zijn ontzettend duur om te verwerken. Daarom hebben wij onderzocht of sommige soorten afval redelijkerwijs nog wel ‘huishoudelijk afval’ zijn. Verbouwingsafval is dat niet langer. De kosten voor dat afval horen bij de kosten die gemaakt worden bij een verbouwing. Met deze maatregel besparen we jaarlijks fors. Als inwoner kunt u uw verbouwingsafval, tegen betaling, naar particuliere inzamelaars brengen of op laten halen. U vindt ze via een zoekmachine op internet.

Gesloten op rustigste momenten

Afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’ is vaak open. Dat is voor u als inwoner prettig, maar dat maakt het wel duurder. Daarom sluiten we vanaf 1 april 2020 op dinsdagen en donderdagochtenden. Dit zijn de rustigste momenten. Met 35 openingsuren in de week bieden we alsnog een goede service.

Meer informatie

Kijk op de website www.acv-groep.nl/renkum.