Integrale milieucontrole Klingelbeekseweg

In het kader van een integrale milieucontrole met de Omgevingsdienst regio Arnhem (ODRA), brandweer (VGGM), politie en gemeente zijn diverse bedrijven, die gevestigd zijn aan de Klingelbeekseweg Oosterbeek, 12 februari 2019 gecontroleerd.

Voorbereidingen hennepkwekerij

Bij een bedrijfspand aan de Klingelbeekseweg 54B zijn bij de integrale controle diverse attributen aangetroffen die nodig zijn om een hennepkwekerij voor te bereiden c.q. in te richten. Het bedrijfspand is om deze reden per direct gesloten voor de duur van 6 maanden op basis van artikel 13b van de Opiumwet. De eigenaar is in kennis gesteld over het besluit van de burgemeester. Het gaat hier om een sluiting voor bepaalde tijd om herstel tot rust te bewerkstelligen, de loop en activiteiten naar het pand direct te kunnen stoppen (bekendheid van het lokaal), om herhaling te voorkomen en de aantasting van het woon- en leefklimaat een halt toe te brengen.   

Gevaar hennepkwekerijen

Hennepkwekerijen zijn brandgevaarlijk door de kans op kortsluiting en oververhitting. Daarnaast geven de kwekerijen overlast voor de buurt en zit er vaak georganiseerde criminaliteit achter.

Melding doen

Wanneer u informatie of tips heeft over hennepkwekerijen, dan kunt u dit melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt het ook melden bij de gemeente door een e-mail te sturen naar info@renkum.nl of te bellen naar (026) 33 48 111.