Glasvezel in buitengebied gemeente Renkum

20 februari 2019 was de officiële aftrap voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van gemeente Renkum. In de zomer zal het buitengebied van Renkum aangesloten zijn op glasvezel en kunnen inwoners profiteren van een snelle internetverbinding.

Onderzoek onder inwoners en bedrijven

Glasvezel Buitenaf heeft in de zomer van 2018 een onderzoek uitgevoerd naar de behoefte aan aansluiting op het glasvezel onder inwoners en bedrijven in het buitengebied van het deelgebied Gelderse Vallei Zuid. Gemeente Renkum maakt samen met Arnhem, Ede, Rhenen, Rozendaal, Veenendaal en Wageningen deel uit van dit deelgebied. Ruim 60% van de aangeschreven adressen heeft aangegeven glasvezel te willen en heeft een abonnement afgesloten bij een van de dienstenaanbieders.

Digitale ontsluiting buitengebied

Gemeente Renkum onderschrijft het belang van een goede digitale voorziening. Snel internet is niet alleen van belang voor privédoeleinden en bedrijven, maar ook onderwijs en zorg maken steeds meer gebruik van digitale voorzieningen. Wethouder Jasper Verstand: “Wij zijn blij dat na Oosterbeek en Schaapsdrift nu ook het buitengebied wordt aangesloten op glasvezel. Als gemeente blijven wij zoeken naar mogelijkheden om ook de overige kernen aan te sluiten op glasvezel.”

Aanmelden tegen gereduceerd tarief

Inwoners kunnen zich nog tot 1 april 2019 aanmelden tegen gereduceerd tarief. Glasvezel Buitenaf stuurt komende week een brief hierover naar inwoners in het buitengebied die hiervoor in aanmerking komen, maar nog niet zijn aangemeld.