Gratis boek voor alle kinderen

Alle kinderen tussen de 0 en 13 jaar krijgen een gratis boek. Hiermee sluiten we aan bij het landelijke initiatief 'Geef een (prenten)boek cadeau'.

Ben je tussen de 8 en 13 jaar en je woont in onze gemeente? Dan krijg je binnenkort met de post een bon waarmee je het boek op kunt halen bij 1 van de deelnemende boekwinkels. Het jeugdboek van 2018 is 'Ronja de roversdochter' van Astrid Lindgren.

Begin april 2018 start de Prentenboekenactie. Kinderen tussen 0 en 8 jaar ontvangen dan een bon voor een gratis prentenboek. Het prentenboek van 2018 is 'Raad eens hoeveel ik van je hou' van Sam McBratney en Anita Jeram.

Samenwerking boekwinkels en gemeente

Ieder jaar wordt landelijk in februari een jeugdboek, en in april een prentenboek ter beschikking gesteld voor € 2,-. Op initiatief van The Readshop in Doorwerth is, met boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek en de Bruna in Renkum, een samenwerking ontstaan met de gemeente Renkum. Wij ondersteunen dit intitiatief van harte. Daarom krijgen alle kinderen van 0 tot 13 jaar een gratis boek.

Doel

Het landelijk initiatief heeft als doel alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is. Hoe heerlijk het is om je te verliezen in een verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Een missie die de gemeente Renkum van harte ondersteunt.

Meer informatie over de actie staat op www.geefeenboekcadeau.nl en www.geefeenprentenboekcadeau.nl